назад
11.11.14

«Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги»: круглий стіл у Запоріжжі

01 311 листопада у Запоріжжі пройшов круглий стіл «Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги».

Серед 19 учасників круглого столу у Запоріжжі – представники апеляційного суду у Запорізькій області,  органів внутрішніх справ, Управління Державної Пенітенціарної служби, Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Запорізькій області,  в.о. начальника ГУЮ у Запорізькій області, органів адвокатського самоврядування та місцевих ЗМІ.

Директор Запорізького обласного центру з надання безопарної вторинної правової допомоги Олена Дємєнєва відкрила круглий стіл та ознайомила його учасників із останніми змінами в українському законодавстві про безоплатну правову допомогу. Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги Олександр Гришин виступив із презентацією «Інструменти управління якістю, та проблематика взаємодії між основними суб’єктами у сфері правосуддя задля її забезпечення», та ознайомив учасників круглого столу зі Стандартами якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі, місією менеджерів із забезпечення якості надання безоплатної вторинної правової допомоги, основними напрями роботи менеджерів з якості у 2014 році, пілотними інструментами моніторингу.

Обговорення учасників стосувалось наступних питань:

  • відбір адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги;
  • співпраця з судами та правоохоронними органами;
  • співпраця з органами адвокатського самоврядування;
  • співпраця з Представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Запорізькій області;
  • доступ до клієнтів безоплатної правової допомоги в місцях несвободи;
  • зміни та доповнення до Закону України «Про прокуратуру» та Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Учасники круглого столу напрацювали пропозиції щодо подальшої співпраці із Запорізьким центром БВПД задля забезпечення надання якісної безоплатної правової допомоги особам, що її потребують.

Круглий стіл організовано Координаційним центром у співпраці із Запорізьким обласним центром БВПД, Міжнародним фондом «Відродження»,  Американською асоціацією юристів Ініціатива з верховенства права та Українською фундацією правової допомоги.

Мета проведення круглих столів за визначеною тематикою у всіх регіонах – обговорення актуальних питань, які стосуються реалізації права громадян на безоплатну правову допомогу; загальнонаціональної практики забезпечення якості надання БВПД та результатів відповідної роботи регіональних центрів БВПД, що тривала впродовж червня – жовтня нинішнього року; а відтак, у перспективі – забезпечення якості та доступності такої допомоги усім, хто її потребує, зокрема, через співпрацю з органами адвокатського самоврядування, правоохоронними органами, суддівським корпусом.

Переглянути програму та список учасників заходу.

01 1
 
01 2
 
01 4
 
01 5
 
01 7
 
01 8

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

 Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+