назад

Стан дотримання заборони катувань, нелюдського або такого, що принижує людську гідність, поводження працівниками міліції Львівської області

PM192image001В пресс-центрі  ГУМВС України у Львівській області, відбулась презентація аналітичного дослідження «Стан дотримання заборони катувань, нелюдського або такого, що принижує людську гідність, поводження працівниками міліції Львівської області», яке проводила Благодійна організація «Твоє право».

Організатори презентації – голова правління Благодійної організації «Твоє право» Олег Ільків, Громадська рада при ГУМВС України у Львівській області та Львівський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги директор Ігор Микитин. Керівник проекту – Андрій Гнида. Участь у презентації взяв начальник Штабу ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун.
{source}
                                                                    Відео:                         https://www.youtube.com/watch?v=KpZwX5ITg9I;>examimages/brr/zik.png”;  />
{/source} 

«Ми провели моніторингові візити до райвідділів міліції Львова та області і ознайомились з документацією по затриманих, а також, завдяки п. Юрію Гладуну, отримали цікаві нам матеріали з ГУ МВС України у Львівській області. На підставі цих даних ми провели дуже ґрунтовне і об’ємне дослідження на предмет – як дотримуються права затриманих у наших райвідділах міліції», – розпочав презентацію Андрій Гнида.

Автори дослідження розробили ряд рекомендацій для керівництва міліції Львівської області, а також для Львівського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (Центру) та судів. На думку авторів, ці рекомендації допомогли б виправити ситуацію з порушеннями прав затриманих, а також забезпечити своєчасне інформування про такі випадки Центр.

Практичною ж допомогою для затриманих будуть інформаційні стенди, на яких розміщена необхідна інформація про права затриманих, номери безкоштовних телефонів для повідомлення Центру і практичні поради, що дозволять затриманим вберегтись від міліцейського свавілля. 32 таких стенди, які були виготовлені в завдяки проекту, керівник Благодійної організації «Твоє право» Олег Ільків передав начальнику Штабу ГУМВС України у Львівській області Юрію Гладуну для розміщення в районних та міських відділах міліції Львівщини.

Учасники презентації домовились про подальшу співпрацю, адже: «Це лише перший крок, зроблений для неухильного дотримання прав громадян, котрі з певних причин опинились у райвідділі міліції», – завершив презентацію Олег Ільків.

Стаття на основі інформації з: http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/1333970;