назад

Робоча зустріч із суддями Рівненського районного суду

106 лютого 2015 року в Рівненському районному суді під час зустрічі директора Рівненського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василя Овдіюка із суддями та працівниками апарату Рівненського районного суду на чолі із головою суду Сергія Сидоренка обговорені актуальні питання взаємодії на сучасному етапі.

 Учасники заходу відзначили, що механізм взаємодії під час надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях відлагоджений, відповідає встановленим вимогам та серйозних зауважень не викликає. Адвокати надають безоплатну правову допомогу своєчасно та на високому професійному рівні.

         Обговорюючи перспективи розвитку системи БПД у світлі змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». присутні висловились про необхідність залучення в систему адвокатів – цивілістів, які будуть надавати правову допомогу в цивільних та адміністративних справах з 01.07.2015.

         Особливо гострою була дискусія з питань надання безоплатної правової допомоги засудженим по всіх категоріях справ, в зв’язку з тим, що на території району розміщені дві установи виконання покарань: Городищенська ВК – 96 та Городоцький ВЦ – 131. Якщо питання залучення захисника при розгляді питань пов’язаних з виконанням вироків відповідно до ст.537 КПК України законодавчо врегульовано і судова практика напрацьована протягом тривалого часу застосування, то механізм залучення захисника за зверненнями засуджених не відпрацьований і потребує відповідного врегулювання.

         В ході зустрічі судді висловили своє бачення забезпечення права на захист під час вирішення питань під час виконання вироків відповідно до ст.537 КПК України, наголосивши, що при розгляді декількох матеріалів протягом календарного дня з метою їх оперативного розгляду доцільно залучати одного захисника.

{gallery lightbox=boxplus maxcount=200}gallery/2015/syddd{/gallery}