назад
21.02.23

Студенти Академії адвокатури дізналися про систему БПД та фахові виклики, з якими зустрічаються юристи

4 роки Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві співпрацює з Академією адвокатури України. Весь цей час студенти закладу розширюють свої знання про систему безоплатної правової допомоги, вивчаючи її досвід у сфері захисту прав людини.

Для майбутніх правників надзвичайно важливо отримувати саме практичні навички своєї майбутньої професії, а система безоплатної правової допомоги може запропонувати студентам широкий спектр  нових знань і навичок. Оскільки система має у своєму розпорядженні унікальний досвід, набутий роками успішних адвокатських захистів прав людини, як у кримінальному, так і у адміністративному процесах.

Так, і цього разу, під час тритижневої практики 43 студенти, які навчаються за спеціальністю «Міжнародне право» та « Право» слухали лекції фахівців Регіонального центру з надання БВПД у місті Києві та адвокатів, які співпрацюють із центром, брали участь у дискусіях і виконували індивідуальні практичні завдання.

Перш за все заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у місті Києві Тетяна Городенська ознайомила учасників дистанційної практики із системою БПД та розповіла про особливості роботи в умовах воєнного стану.  Проінформувала вона і про співпрацю з адвокатами, акцентувавши увагу на процедурі проходження конкурсного відбору адвокатів, що надають безоплатну правову допомогу та на стандартах якості, якими керуються адвокати, що співпрацюють з центром, у своїй професійній діяльності, наголосивши, що порушення цих стандартів тягне за собою цивільну відповідальність, передбачену законодавством.

Також студенти дізналися про реалізацію проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчинені кримінального правопорушення», який покликаний допомагати вирішувати правові конфлікти неповнолітніх без негативних наслідків для подальшої долі дитини.

Адвокати, що співпрацюють із системою БПД, Ігор Ляшенко, Богдан Глядик та Владислав Шипоша  розповіли про свій досвід співпраці із системою, про виклики, з якими зустрічаються у своїй професійній діяльності, про особливості кримінального судочинства в умовах воєнного часу, та про власні практичні напрацювання, які допомагають ефективно працювати та спілкуватися з підзахисними.

Важливо. Академія адвокатури України – давній та надійний партнер Регіонального центру з надання БВПД у місті Києві. Так, у межах меморандуму про співпрацю, студенти ВУЗу не лише здобувають практичні навички у центрі, а й поповнюють лави юристів та адвокатів системи БПД. Не будуть виключенням і нинішні студенти, які вже отримали запрошення долучитися до важливого проекту «Волонтер БПД».