назад

Спілкуватися з студентами юридичних вишів вже давно стало нашою гарною традицією. Багато студентів кожен рік проходили практику у Регіональному та місцевих центрах Запорізької області, до війни ми влаштовували кінопокази і запрошували адвокітів на семінари, щоб вони стали цікавими і повчальними.

Минулого четверга директор Запорізького місцевого центру Ольга Бородіна, проводила лекцію для студентів юридичного факультету Запорізького Національного Університету. Сам захід проходив онлайн, з дотриманням безпекових умов, 53 студенти приймали участь у дискусії і ставили цікаві питання.

“Звісно в умовах війни, студентів цікавить допомога ЗСУ, волонтерство та правова допомога ВПО. Ми маємо досвід співпраці з волонтерами і раді залученню нових  активістів, розповідає Ольга Бородіна.

З 2021 року система правової допомоги реалізує проект “Волонтер БПД”, на кінець 2022 року з системою співпрацювало більше 350 волонтерів.

Окрім інформаціх про роботу системи правової допомоги, пані Ольга розповіла про волонтерство в системі БПД і пояснила зашальні принципи співпраці. Наразі ми вже маємо дві анкети від студентів, які незабаром розпочнуть проходити дистанційний курс.

Нагадуємо, що кожен бажаючий може стати волонтером для цього необхідно

заповнити анкету кандидата у волонтери: https://cutt.ly/hlq3RxH  ;

пройти дистанційний курс «Основи волонтерської діяльності»: http://academy.legalaid.gov.ua/  (для реєстрації слід ввести дані, які збігаються з інформацією в анкеті кандидата у волонтери);

отримати онлайн-сертифікат про успішне проходження курсу.

Згодом представник центру перевірить документи кандидата у волонтери, зокрема документ, що посвідчує особу, сертифікат про успішне проходження дистанційного курсу та інші документи (про освіту, досвід роботи, проходження або закінчення курсів тощо) за наявності.

Після цього кандидат у волонтери матиме можливість пройти співбесіду із керівником місцевого центру. І лише за умови успішного спілкування між волонтером та центром буде укладений договір про співпрацю.