назад

Суд відновив справедливість

courtДо Самбірського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся чоловік з особливими потребами з метою представництва його інтересів у справі про встановлення факту належності правовстановлюючого документа.

За його словами, причиною звернення до суду є помилковий запис дати народження його матері, яка народилась 30 серпня 1919 року у с. Гирово, Жешівського в-ва Польщі та померла 15 грудня 1992 року, що підтверджується відповідними записами у свідоцтвах про народження та смерть.

Тож, чоловік звернувся до Державного архіву Львівської області для отримання довідки про склад родини, оскільки має намір виготовити польську шенген- візу для нащадків, переселених з Польщі на територію України.

Однак, в отриманій архівній довідці міститься інформація про народження матері заявника у 1920 році, що не відповідає дійсності, та перешкоджає чоловікові у формуванні пакету документів для отримання польської шенген-візи через невідповідність дати народження.

Відповідно до п.6 ч.І cm.25б ЦПК України суд розглядає справу про встановлення належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім’я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім’ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті

За цим зверненням Симбірським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було призначено адвоката за рахунок держави – Галину Куцалабу, що діє за контрактом з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області.

Адвокат Галина Куцалаба, вивчивши матеріали справи та зібравши необхідні докази для вирішення справи, склала заяву в порядку окремого провадження про встановлення факту належності правовстановлюючого документа.

Відтак, Самбірський міськрайонний суд Львівської області виніс позитивне рішення, та задовольнив заяву, а саме – встановив факт належності того, що жінка є матір’ю заявника та підтвердив факт родинних відносин між ними.