назад

Своє майбутнє в Україні після перемоги малювали діти на Голованівщині

Участь у щорічному конкурсі дитячих малюнків «Країна моїх прав» взяли дітки з смт Голованівськ. Яким учні підготовчого та четвертого класу образотворчого мистецтва Голованівської дитячої школи мистецтв бачать своє майбутнє після війни з’ясовувала Ірина Пташник, начальниця відділу правової допомоги Голованівський місцевий центр з надання БВПД.
На початку заходу вихованці школи мистецтв дізнались як відстоювати та захищати власні права та як не порушувати права інших.
«З народження всі діти мають загальні права такі як: право на життя, ім’я та громадянство, сім’ю та турботу, достатній рівень життя та медичну допомогу. Ці права супроводжують людину все життя. Інші права набуваються залежно від віку, деякі змінюються або припиняються з досягненням відповідного віку. До особистих прав дитини належить право на життя, на захист від насилля, на повагу до її гідності. Проте, під час війни права дитини, нажаль, можуть порушуватися, тому важливо знати як себе захистити», – зазначила Ірина Пташник.
Потім учасники присвятили час на думки про майбутнє. Всі разом уявляли місце чи ситуацію, в якій би почувалися спокійно, безпечно та щасливо. А потім переносили це на папір.
Готові роботи викладачі по художньому класу Ольга Лисенко та Валентина Клименко разом з батьками завантажили на вебсайт конкурсу: http://art-konkurs.legalaid.gov.ua.
Нагадаємо, що до 3 червня триває прийом робіт на конкурс дитячих малюнків “Моє майбутнє в мирній Україні”. Вони можуть бути намальовані олівцями, фломастерами, фарбами, в авторській техніці, в графічному редакторі тощо.
Детальні умови конкурсу – тут: https://bit.ly/3MQBfTc
А на сайті http://art-konkurs.legalaid.gov.ua можна проголосувати за роботи, які подали наші учасники. Зробити це легко: заходите через ваш обліковий запис гугл і обираєте малюнок, який найбільше припав до вподоби.