назад

У День захисту дітей ужгородська малеча знайомилася зі своїми правами

1 червня в Україні відзначається Міжнародний день захисту дітей. З цієї нагоди в Ужгороді відбулися святкові заходи. Зокрема, на площі Народній в обласному центрі поліцейські патрульної та ювенальної поліції, кінологи, рятувальники, нацгвардійці, медики, працівники Ужгородського інституту культури, театру ляльок, фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», благодійного фонду «Сила Ужгорода» та представники Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області й Ужгородського місцевого центру з надання БВПД організували для малечі святкові та пізнавальні дійства.
У межах святкування юні краяни мали можливість поспілкуватися з правоохоронцями, «покермувати» спецавтомобілями, доторкнутися до військового спорядження бійців роти поліції особливого призначення та навіть приміряти каску та бронежилети,. Не обійшлося і без конкурсів, інтерактивних ігор, змагань та безлічі призів. Дітлахи також мали нагоду поспілкуватися з фахівцями центрів БПД, в ігровій формі дізнатися про права та обов’язки дітей. Брендовані значки та блокнотики стали винагородою діткам, які з задоволенням показували свої знання у сфері права.
«Держава гарантує захист прав дітей, що закріплено Законом «Про безоплатну правову допомогу», згідно якого усі діти мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, тобто, представництво інтересів у судах, перед органами державної влади тощо. Нині, в умовах війни, яку розпочала рф, діти ще більшою мірою потребують захисту своїх прав. Фахівці системи БПД готові це робити, – каже заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Лариса Фучко».
Тому, якщо ви потребуєте вирішення проблемних питань у правовому полі, звертайтесь до найближчих центрів чи бюро правової допомоги, або телефонуйте за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні).