назад
25.11.22

Система БПД Львівщини долучилась до низки заходів в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

На Львівщині, впродовж 25 листопада, відбулись заходи в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», до яких долучилась система безоплатної правової допомоги регіону.

Презентація відбулась у Львові, в парку «На валах», під час якої заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Віра Іськович розповіла про те, як система БПД Львівщини запобігає та протидіє домашньому та гендерно зумовленому насильству.

«Ми активно працюємо над цією проблемою не лише 16 днів, а всі 365, адже звернення потерпілих від домашнього насильства лише продовжують зростати. Мало того, цього року суттєво збільшилась кількість захистів інтересів потерпілих, тож можемо зробити висновок, що наша правопросвітницька діяльніть дає свої результати», – ділиться Віра Іськович.

Опісля презентації перехожі та охочі мали змогу ознайомитись з тематичними флаєрами та проконсультуватись із завідувачем сектору «Львівське бюро правової допомоги №2» Степаном Ситником.

Цього ж дня, в центрі міста, відбулась акція «Не ламай калину». З ініціативи Львівської обласної військової адміністрації та громадської організації «Центр «Жіночі перспективи». Акція проводиться щорічно з метою протидії насильству щодо жінок, а також домашньому насильству, та для підвищення обізнаності громадян щодо цієї проблеми, інформування постраждалих про їхні права, а кривдників – про передбачену законом відповідальність.

Під час акції директор Львівського місцевого центру з надання БВПД Уляна Стефак розповіла присутнім про право людей, які потерпають від домашнього та гендерно зумовленого насильства на безоплатну вторинну правову допомогу.

«Розташування точок доступу до безоплатної правової допомоги є доступним для кожного. Варто звернутись до найближчого вам бюро чи місцевого центру й розповісти про свою проблему. Ми в свою чергу надамо адвокатів, що співпрацюють з системою БПД Львівщини, аби захистити ваші інтереси в суді», – наголосила Уляна Стефак.

Наприкінці акції директор та заступник директора Львівського місцевого центру з надання БВПД Уляна Стефак та Христина Гаталяк висадили саджанці калини, яка вважається етнонаціональним символом української жінки, поблизу пам’ятника Тарасові Шевченку на проспекті Свободи у Львові.

Додатково: Нагадуємо, щоб отримати безоплатну правову допомогу ви можете:

  • Зателефонувати до контактного центру системи БПД за номером 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).
  • Номер для дзвінків з-за кордону: +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку). Юристи працюють на лінії щодня: понеділок – п’ятниця з 08:00 до 19:00; субота, неділя з 09:00 до 18:00.
  • Контактні дані бюро правової допомоги, офіційний сайт та інші сервіси доступу до безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua