назад

Система БПД: відкритий діалог зі студентами

Справедливість є, але їй потрібні адвокати. Як працює система безоплатної правової допомоги? Хто може скористатись послугами безоплатного адвоката? Які нові сервіси запроваджені в системи БПД? Про це та багато іншого 21 листопада говорили зі студентами-правниками Житомирського національного агроекологічного університету. Головна спікерка заходу – заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська. Про секрети професії адвоката розповів Тимур Кашапов.

Студенти дізнались про роботу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, можливість отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

  • Створення системи безоплатної правової допомоги дійсно важливий крок. Це покращує доступ до правосуддя. Усі затримані, підозрювані, обвинувачені та засуджені мають право скористатись послугами адвоката за рахунок держави. А кількість виправдувальних вироків більше 30 лише у Житомирській області надихає нас працювати далі. Адже це не просто цифри, а людські долі, – наголосила Наталія Радушинська.

Під час зустрічі студентам презентовано такі важливі проєкт системи БПД, українська правова Вікіпедія – довідково-інформаційна платформа правових консультацій WikiLegalaid.

Наталія Радушинська розповіла студентам , що вони можуть долучиться до роботи в системі безоплатної правової допомоги та пройти практику у місцевих центрах та бюро.

Студенти брали жваву участь у розмові, ставили багато запитань.

Окрім цього Наталія Радушинська зупинилась на темі домашнього насильства та захисті прав постраждалих від домашніх тиранів. Вона навела приклади судової практики. За кількістю судових рішень по захисту потерпілих від домашнього насильства Житомирська область на другому місці в Україні.

Про якість надання БПД адвокатами системи та секрети професії студентам розповів Тимур Кашапов.