назад

Томаківські юристи організували правовий лікбез для громадян

01 11 2017 Томаківка КСтіл РЦ31 жовтня 2017 року команда Томаківського бюро правової допомоги в рамках загальнонаціонального просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» провела круглий стіл з метою підвищення рівня знань громадян щодо гарантованих їм Конституцією та законами України прав у різних сферах життя. Правники також прагнули навчити громадян реалізовувати та захищати свої права.

Серед запрошених на захід були присутні начальник Томаківського ДРАЦС Світлана Потарська та начальник районного відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції Анатолій Хохлов. Модератор заходу – в.о. начальника Томаківського бюро правової допомоги Олексій Нестеренко – наголосив, що основне завдання зустрічі за круглим столом – показати людям, що захищати свої права реально і не так складно, як здається. Він зауважив, що поширення таких знань також сприяє залученню до правової активності та зростанню правосвідомості громадян.

Отже, у ході круглого столу правники розповіли яким чином можна самостійно та без додаткових витрат врегулювати юридичний конфлікт чи спір без звернення до суду; що треба знати для того, щоб оформити договір оренди землі чи оформити субсидію; як слід поводитись, і що робити, коли забирають бізнес або відбирають майно тощо. У ході засідання присутні мали змогу задати актуальні для них питання та отримати кваліфіковані і обґрунтовані відповіді. Учасники заходу також обговорили умови подальшої співпраці з метою проведення спільних заходів серед мешканців району для якнайширшого інформування громадян про їх права. По завершенню зустрічі всі учасники отримали корисні буклети та інформаційні матеріали “Захищай свої права”.

Нагадаємо, загальнонаціональній правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» реалізується Міністерством юстиції по всій Україні у співпраці з системою надання безоплатної правової допомоги та територіальними органами юстиції за підтримки програми USAID «Нове правосуддя», БФ «Відродження» та інших міжнародних партнерів та донорів.

Нікопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Нікополь, вул. Івана Богуна, 9,  тел. (0566) 68-75-23, (0566) 68-75-40, МТС +380661773774.

Номер всеукраїнської гарячої лінії системи надання безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.