назад

Торгівля людьми – проблема сьогодення. Людина – не товар

1

Торгівля людьми – одна з найбільш актуальних проблем сучасності. Жертвами сучасних форм рабства в усьому світі щорічно стають мільйони людей.

Тому, протидія цьому ганебному явищу є основним завданням сьогодення. Жертвою торгівлі людьми може стати кожен, а знання – ефективний інструмент попередження такого негативного явища.

Щоб привернути увагу та розповісти про ризики, на які наражаються українці, днями у Мирогощанській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено цікавий та пізнавальний захід з Мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги Української фундації громадського здоров’я та головним спеціалістом Дубенського бюро правової допомоги Рівненського місцевого центру з НБВПД Юхимчук Л.А.

2

Учням 10-11 класів спеціалістами було проведено урок на тему «Торгівля людьми – проблема сьогодення. Людина – не товар».

Основна мета заходу полягала в тому, аби підвищити рівень поінформованості та усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища.

Старшокласників ознайомили з проблемою торгівлі людьми, основними способами втягнення дітей в торгівлю людьми та були надані рекомендації як уникнути цієї проблеми.

Юхимчук Людмила розповіла про сутність та поширення торгівлі людьми, наголосила на тому, що торгівля людьми може бути як зовнішня так і внутрішня, а жертвою може стати будь- хто. З метою захисту прав та інтересів, надала учням рекомендації при плануванні поїздки за кордон та шляхи запобігання виникнення небажаних ситуацій з експлуатації праці та торгівлі людьми зокрема. Надано інформацію про права особи, яка постраждала від вище вказаного злочину та кримінальну відповідальність, яка передбачена чинним законодавством для виконавців.

3

Також Людмила Юхимчук провела робочу зустріч із директором Мирогощанської ЗОШ І-ІІІ ст. Ольгою Смалюк, під час якої поінформовано про основні форми діяльності системи безоплатної правової допомоги, зокрема Дубенського бюро правової допомоги, та узгоджено питання подальшого співробітництва та проведення правових уроків на актуальні теми у приміщенні школи.