назад

Тренінг «Я і війна: навчання технікам зцілення» розпочався для співробітників системи БПД на Дніпропетровщині

Вчора у правовому клубі PRAVOKATOR Дніпро відбувся перший етап тренінгу з опанування навичок та методів подолання психологічних наслідків катастрофічних подій. Його для представників Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області та Дніпровського МЦ підготували психологи Відділення Польської гуманітарної акції в Україні, що працює в області, Марта Іванова та Нікіта Чачунь.

Після привітання керівника клубу PRAVOKATOR Дніпро Ярослави Цуканової учасники поринули у роботу із зоровими, слуховими, тактильними та смаковими переживаннями. Під час п’яти півторагодинних занять протягом двох наступних тижнів  їх очікують також: вимірювання інтенсивності почуттів та переживань, вивчення технік само підтримки й  боротьби зі страхами, сновидіннями, тригерами, тощо.

Страшні реалії повномасштабного російського вторгнення безумовно вплинули на кожного з нас. Ситуація ускладнюється й тим, що протистояння триває й поки що неможливо передбачити час та спосіб його завершення. Це посилює тривожні настрої у суспільстві, страхи, розчарування, тож вимагає профілактичної психологічної допомоги. Наш тренінг є одним з її видів», розповідає Нікіта Чачунь.

І вже після першого етапу тренінгу його учасники відчули позитивний вплив цієї допомоги, структурувавши свої страхи та тригери, а найголовніше опанувавши першу з «цілющих» технік – поринення думками у своє власне «безпечне місце».

Проведення такого тренінгу  є першим кроком майбутньої плідної співпраці Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області з Відділення Польської гуманітарної акції в Україні, яка має восьмирічний досвід всебічної допомоги українцям, постраждалим від збройного конфлікту. Ми плануємо низку подібних заходів для співробітників системи області, оскільки розуміємо, що їх психологічний стан в умовах роботи понад року війни потребує відповідної корекції. Це буде своєрідною профілактичною психологічною допомогою для працівників безоплатної правової допомоги», – зазначає виконуючий обов’язки директора Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області Сергій Соколов.