назад

У межах співпраці із громадською організацією «Гуцульські волонтери 12 січня головний юрист сектору «Косівське бюро правової допомоги» Наталія Данилюк провела інформаційний захід на тему: «Інформування про систему БПД» для внутрішньо переміщених осіб та волонтерів.

Юристка розповіла про передбачене Конституцією України право на безоплатну правову допомогу громадянина України, іноземця, особи без громадянства, у тому числі біженця чи особи, яка потребує додаткового захисту.

Наталія Данилюк звернула увагу присутніх на положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», роз’яснила відмінність первинної та вторинної правової допомоги, відповідно зазначила перелік суб’єктів, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Оскільки більшість присутніх на заході – внутрішньо переміщені особи, юристка наголосила, на їх праві отримання безоплатної вторинної правової допомоги та навела приклади успішно вирішених питань із якими попередньо звертались внутрішньо – переміщені особи до Косівського бюро правової допомоги.

«Сьогодні у мережі так багато актуальної інформації та змін у законодавстві, що важко зорієнтуватися. Тому для внутрішньо переміщених осіб зараз є надважливо отримати якісну та кваліфіковану юридичну допомогу, щоб розв’язувати нагальні питання. Для цього створено бюро правової допомоги, щоб клієнт міг скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу. Знайти найближче бюро можна на сайті Безоплатної правової допомоги https://legalaid.gov.ua/», – наголосила Наталія Данилюк.

На завершення зустрічі юристка роз’яснила про можливість отримання правових консультацій та алгоритм подачі звернень для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також, учасникам правопросвітницького заходу було роздано інформаційні матеріали на правову тематику.