назад

Тиждень правових знань: студентам і школярам розповіли про їхні права

kib7Минулого тижня з 2 по 6 жовтня, під час тижня правових знань, представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області провели ряд зустрічей із житомирськими студентами та школярами старших класів.

Молоді розповіли про інформаційний захист у соцмережах. Окремо акцентували увагу на роботі регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

2 жовтня на день відкритих дверей до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області завітали старшокласники житомирської міської гімназії №3. За словами начальника відділу організаційної роботи юридичного забезпечення діяльності та персоналу регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олена Вовнюк, головна мета таких зустрічей поспілкуватися з учнями, наочно показати як працює центр, відповісти на всі запитання, які їх цікавлять, максимально вичерпно і доступно розповісти їм про їхні права.

3G13G3

5 жовтня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська прочитала лекцію для студентів Житомирського торговельно-економічний коледжу Київського національного торговельно-економічного університету присвячену правовим аспектам кібербулінгу.

kib4

– Питання інформаційного права зараз особливо актуальні. Варто зважати на те, що інформаційні технології розвиваються з такою швидкістю, що на законодавчому рівні не встигають врегульовувати ці всі процеси. А саме діти, підлітки більшість свого вільного часу проводять у соціальних мережах та можуть стати жертвами кібербулінгу. Зазвичай вони не знають, як правильно поводитися в соціальних мережах, щоб не нашкодити собі; де межа між дозволеним і забороненим. Тому наша мета ознайомити їх з правовими нормами, розповісти про звичайні правила безпеки в соцмережах, як захистити свою приватність, – наголосила Наталія Радушинська.