назад

У Чернігівському слідчому ізоляторі відбулось інформування засуджених

У Чернігівському слідчому ізоляторі пройшов правопросвітницький захід для осіб, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі.
25 травня заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Олеся Пирковська та заступник начальника відділу безоплатної правової допомоги Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Данило Павлюк провели правопросвітницький захід у Чернігівському слідчому ізоляторі.
Такі заходи дають можливість інформувати засуджених про зміни у чинному законодавстві України.
Під час заходу були висвітлені питання пов’язані з порядком отримання безоплатної вторинної правової допомоги; соціальної допомоги в умовах воєнного стану; правового статусу внутрішньо переміщеної особи; трудового права та гарантій в умовах воєнного стану; роз’яснення щодо вчинення кримінального протиправного діяння під впливом фізичного або психічного примусу.
Та роз’яснено повноваження Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області та як звернутися по безоплатну правову допомогу до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД.
У осіб, які засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі та перебувають в Чернігівському слідчому ізоляторі, найчастіше виникають питання, що стосуються підстав та порядку умовно-дострокового звільнення від відбування покарання; поновлення документів, що посвідчують особу; можливості призначення адвоката засудженій особі, стосовно якої проводиться досудове слідство в іншому кримінальному провадженні; підстав та порядку надання безоплатної правової допомоги після звільнення з місця відбування покарання та щодо конкретної поведінки у випадках затримання працівниками правоохоронних органів.
Учасники заходу отримали інформаційні матеріали, щодо правових можливостей осіб засуджених до покарання у вигляді позбавлення волі .