назад

У Чернігові підписано Меморандум з Центром соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації

Право оточує нас в повсякденному житті. Воно стало настільки невід’ємною частиною життя, що ми навіть його не помічаємо. Особливо важливо прищепити розуміння права, що нас оточує, дітям.

7 лютого 2023 року директором Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області Іриною Протченко, директором Чернігівського МЦ Володимиром Бобруйком та директором Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації , який знаходиться у с. Хмільниця Чернігівського району,  Оленою Лукашенко укладено меморандум про співпрацю у проведенні правопросвітницької та роз’яснювальної діяльності для осіб, які перебувають в установі, реалізацію спільних проектів в інтересах дітей.

Для дітей провели урок та продемонстрували мультики на правову тематику. В ігровій формі розглядали різноманітні правові ситуації, особливості правового статусу неповнолітніх, способи захисту порушених прав, завдання дітей поважати і любити своє оточення, поважати близьких та друзів та не принижувати оточуючих.

Зі старшокласниками провели бесіду про відновне правосуддя для неповнолітніх, передбачену законодавством адміністративну та кримінальну відповідальність для відповідної категорії осіб.

Підопічні Центру соціально-психологічної реабілітації дітей показали високий рівень правової обізнаності!

Працівників центру проінформували про систему, порядок та підстави надання безоплатної правової допомоги, порядок доступу до безоплатної вторинної правової допомоги дітей та інших пільгових категорій населення, протидію кібербулінгу та кібергрумінгу в Україні.

Також, ознайомили з основними правами та обов’язками дітей, батьків, опікунів, наводили приклади поновлення порушених прав.

Нагадаємо, що Центр займається питаннями здійснення соціального захисту дітей, прийнятих до центру, надання дітям комплексу соціальних послуг, сприяння поверненню дитини до біологічної сім’ї, сприяння формуванню у дітей власної життєвої позиції для подолання звичок асоціальної поведінки, надання психологічної та інших видів допомоги батькам (або особам, які їх замінюють) дітей, які перебувають в центрі, спрямованої на повернення дитини до сім’ї.

По завершенню заходу були роздані буклети та інформаційні матеріали правового характеру.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги

0 800 213 103.