назад
05.03.15

У Чернігові відбувся круглий стіл з обговорення питань доступу осіб, які перебувають у місцях несвободи, до медичної допомоги

014 березня 2015 року у м. Чернігів відбувся круглий стіл на тему «Забезпечення доступу до належної медичної допомоги осіб, які перебувають в місцях несвободи», організований Чернігівським центром БВПД за ініціативи Української фундації правової допомоги та за підтримки Координаційного центру з надання правової допомоги.

 

Круглий стіл мав на меті налагодження співпраці та визначення механізмів взаємодії правозахисників із правоохоронними органами у рамках забезпечення прав затриманих/засуджених осіб на належну медичну допомогу та вироблення спільних рекомендацій профільним Міністерствам.

Учасники заходу мали змогу в експертному колі обговорити важливі питання щодо стану медичного забезпечення у закладах пенітенціарної системи (відсутність профільних фахівців та необхідних ліків, недостатнє фінансування, неналежні умови утримання затриманих/засуджених тощо).

Результатом засідання стало вироблення пропозицій щодо внесення змін до нормативно-правової бази;  розроблення алгоритму забезпечення доступу осіб, які перебувають в місцях несвободи, до належної медичної допомоги; можливості участі захисника при попередньому медичному огляді особи, затриманої за підозрою у вчиненні злочину.

Участь у засіданні взяли представники Головного управління юстиції в Чернігівській області, правоохоронних органів, прокуратури, пенітенціарної служби, медичних закладів області, Чернігівського центру БВПД, правозахисної організації «Укрправозахист», департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА, регіональний координатор у зв’язках Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з громадськістю в Чернігівській області, адвокати які надають безоплатну вторинну правову допомогу та представники ЗМІ.

Наступні подібні заходи відбудуться 10 березня в Одесі та 11 березня у Дніпропетровську.  

02
 
03

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

 Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+