назад

У гірських населених пунктах Буковини продовжують надавати адресну правову допомогу

Буває, що людині потрібна допомога юриста, однак через різні обставини самостійно звернутися до центру чи бюро правової допомоги вона не може. У таких випадках фахівці системи безоплатної правової допомоги надають консультації за місцем перебування громадян.

Адресну правову допомогу часто надають фахівці сектору «Путильське бюро правової допомоги», роблячи таку послугу доступною навіть у найвіддаленіших гірських селах і хуторах. Виплата соціальної допомоги, встановлення опіки, піклування або постійного догляду, усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, оформлення спадщини, укладання договорів довічного утримання – далеко не повний перелік запитань, відповіді на які допомагають знайти фахівці системи БПД.

«Чимало гірських населених пунктів не мають належних доріг і транспортного сполучення, тож людям важко до нас добиратися. Серед горян, які через вік або стан здоров‘я не можуть самостійно звернутися до наших юристів, адресна правова допомога користується популярністю. Поряд із консультаціями, часто надаємо адресну допомогу й у випадку забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги»,  – розповідає завідувач сектору «Путильське бюро правової допомоги» Тетяна Різак.

Так, нещодавно Тетяна Різак надала адресну правову допомогу літній мешканці села Тораки – пані Ользі. Жінку цікавило питання дотримання будівельних норм у встановленні паркану між будинком і господарством сусіда. А головна юристка сектору «Путильське бюро правової допомоги» Валерія Кермач проконсультувала пана Василя у селі Паркулина щодо переведення з одного виду пенсії на інший.

Про потребу в адресній допомозі одинокі люди, громадяни похилого віку та особи, які через стан здоров’я не можуть самі звернутися до центру чи бюро правової допомоги, мають змогу повідомити за телефоном (03730) 2-31-58 (Вижницький місцевий центр з надання БВПД).