назад

У Городиші розповіли – “що таке БВПД та як її отримати”

Відповідно до плану роботи Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Черкаській області на І квартал 2016 року, в.о. директора Смілянського МЦ БВПД Савчуком Є.В., головним спеціалістом відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Семеновським В.О., головним спеціалістом відділу попередньої роботи з клієнтами Стригун Л.М. та головним спеціалістом відділу організації БВПД та роботи з адвокатами Хоменком М.М., 26 лютого 2016 року було здійснено виїзд до міста Городище, де було організовано мобільний пункт консультування громадян та прийому документів, а також мобільний пункт консультування для ветеранів війни та учасників АТО, для внутрішньопереміщених осіб та для інвалідів у приміщенні громадської приймальні Городищенського районного управління юстиції.

Крім того, були проведені заходи з вуличного інформування мешканців міста, шляхом роздачі брошур “Що таке БВПД та як її отримати” та роз’яснення принципів надання БВПД.

Також було проведено ряд зустрічей з службовими особами місцевого самоврядування, органів державної влади, а саме: керівником апарату Пащенко Л.В. та першим заступником голови Городищенської РДА Скринником В.В., першим заступником Городищенського міського голови Вибриком А.Б., в.о. начальника Городищенського районного управління юстиції Погрібним С.Ю., під час яких було інформовано службових осіб щодо функціонування системи надання безоплатної вторинної правової допомоги, перспектив щодо подальшого співробітництва в контексті створення Бюро правової допомоги та взаємодії між Центром і ними, а також оновлено інформацію про БВПД на стендах та залишено для користування громадян брошури “Що таке БВПД та як її отримати”.

Результатом зустрічі з першим заступником Городищенської районної державної адміністрації Скринником В.В. (виконуючим обов’язки голови РДА) стало підписання Меморандуму про співпрацю, що стане основою для реалізації подальших спільних проектів та заходів.

Супровід виїзду мобільного пункту консультування здійснювався шляхом завчасного розміщення повідомлення у формі соціальної реклами у ефірі місцевого радіо “Голос Городищини”, офіційній сторінці Городищенської РДА та об’яв у приміщеннях районної державної адміністрації, міськвиконкому та громадській приймальні Кам’янського районного управління юстиції.