назад

У Херсоні завершився дводенний тренінг для адвокатів системи безоплатної правової допомоги

P610206210-11 червня 2015 року в офіс-центрі «Бордо» проходив каскадний тренінг на тему: «Роль захисника при визначенні кваліфікації окремих видів кримінальних правопорушень, дії захисника у кримінальних провадженнях, які потребують судово-медичної експертизи».

Для участі у заході були запрошені адвокати системи БВПД Херсонської області, працівники Регіонального центру, фінансовий менеджер Американської асоціації юристів Ініціативи з верховенства права (ABA ROLI) Інга МЕЛАДЗЕ та редактор порталу “Правовий простір” Ольга ЖУКОВА

Із програмою заходу можна ознайомитися за цим посиланням.

Під час тренінгу обговорювались проблеми кваліфікації злочинів проти життя та здоров’я, проти статевої свободи та недоторканості, особливості доказування і тактики захисту при наданні допомоги у справах цієї категорії. З цих тем заняття проводив тренер – адвокат Володимир БОНДАР.

Особлива увага приділялась актуальним питанням, пов’язаним з проведенням судово-медичних експертиз. У ході зустрічі адвокати вирішували практичні завдання, висловлювали слушні пропозиції, обмінювались позитивним досвідом.  Тренером з цих тем виступала адвокат Інна ТОКАРЄВА.

3-4 липня відбудеться другий тур каскадного тренінгу для адвокатів. Запрошуються представники ЗМІ та громадських організацій.

Тренінг організований Координаційним центром з надання правової допомоги спільно з Американською асоціацією юристів Ініціатива з верховенства права (ABA ROLI), ВГО “Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу”, Українською фундацією правової допомоги та проводиться за фінансової підтримки Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань Державного департаменту США.

Каскадні тренінги – навчальні заходи для адвокатів системи БВПД, що проводяться одночасно у всіх регіонах адвокатами-тренерами за визначеною тематикою. Основною метою проведення каскадних тренінгів є підвищення кваліфікації адвокатів, залучених до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі. За підсумками каскадних тренінгів учасники, що прослухають повну програму, отримують сертифікати.

{gallery}images/20150610{/gallery}