назад

У Хмельницькому обговорили питання інтеграції внутрішньо переміщених осіб

oda2     У Хмельницькій обласній державній адміністрації відбувся круглий стіл на тему: «Інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Хмельницькій області».

     До участі в заході, ініційованому радником з питань ВПО в Хмельницькій області Олегом Майданюком, долучилася Олена Варфоломєєва, заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області.

     Як наголосили під час обговорення, питання інтеграції внутрішньо переміщених осіб залишається актуальним і потребує вироблення ефективних підходів, які нададуть можливість вимушеним переселенцям стати повноцінними учасниками суспільного життя.oda1

     Під час заходу йшлося про міжнародні практики інтеграції ВПО та можливість використання цього досвіду для ефективної роботи з ВПО в області, питання забезпечення інформування таких осіб про їхні права та можливості, надання їм правових консультацій тощо. Олена Варфоломєєва, зокрема, розповіла, з якими проблемами найчастіше звертається ця категорія осіб до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

     Учасники засідання зазначали, що особливо непокоять внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Хмельницькій області, питання, що стосуються забезпечення житлом, отримання медичних послуг, здобуття освіти та працевлаштування. Відтак представники державних органів пропонували своє бачення шляхів вирішення цих проблем.