назад

У Кам’янці-Подільському розповідали, як не стати жертвою торгівлі людьми

torhivlya ludmy3     Семінар для безробітних «Як не стати жертвою торгівлі людьми?» провела сьогодні, 30 липня, Анна Петрик, фахівчиня Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, спільно з представниками міського центру зайнятості та міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

     Юристка ознайомила присутніх з основними нормами Закону України «Про протидію торгівлі людьми», розповіла, які категорії громадян найчастіше стають жертвами торгівлі людьми. За словами Анни Петрик, переважно це вразливі групи населення, а нині можна говорити й про нову для України групу ризику – внутрішньо переміщені особи.

torhivlya ludmy1torhivlya ludmy2

     Разом з аудиторією представниця центру відповідала на важливе запитання: чому стають жертвами торгівлі людьми? Як з’ясували, на ситуацію впливає низка факторів: фінансове становище, наркозалежність, алкоголізм, соціальна ізоляція певних груп, додаткові труднощі, з якими зіштовхується молодь, що живе в селах, та недостатня обізнаність.

     Учасники заходу також дізналися про різні механізми збереження контролю над жертвами, які застосовуються окремо або в поєднанні.

     Та головна мета семінару – поінформувати громадян, як запобігти рабству, й розповісти про правила поведінки, послідовність дій у разі, якщо стали жертвою торгівлі людьми.

     Зазначимо, що захід відбувся в межах правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»

 *   *   *

Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, 44, тел. (03849) 5-01-59, 5-01-62)

Дунаєвецьке бюро правової допомоги — м. Дунаївці, вул. Шевченка, 83 а, тел. (03858) 2-02-78, 2-00-44.

Чемеровецьке бюро правової допомоги — смт Чемерівці, вул. Центральна, 28, тел. (03859) 2-01-27, 9-17-67.

Новоушицьке бюро правової допомоги — смт Нова Ушиця, вул. Українська, 28, тел. (03847) 2-22-75, 2-19-73.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.