назад
17.12.14

У Києві провідні юристи обговорили практику застосування кримінального процесуального законодавства

01 117 грудня 2014 року в готелі «Русь» проходив IV Щорічний зимовий форум з кримінального права та процесу, організований спільно Національною асоціацією адвокатів України та Асоціацією адвокатів України.

Цьогоріч форум зібрав понад 80 фахівців у сфері кримінальної юстиції – адвокатів, представників прокуратури та судів, органів адвокатського самоврядування.

З вітальними промовами до учасників Форуму виступили Лідія Ізовітова, Голова Національної асоціації адвокатів України та Ради адвокатів України, та Олег Чернобай, Президент ВГО Асоціація адвокатів  України, які привітали учасників із наступаючим Днем адвокатури та висловили сподівання та плідну роботу в рамках заходу. Олег Чернобай зауважив, що проведення Форуму – можливість обміну досвідом, обговорення актуальних проблем, що виникають у роботі під час здійснення захисту по кримінальним справам та підвищення рівня кваліфікації адвокатів: «Адже адвокати, зброєю яких є закон, папір та перо, – передовий загін юристів, що розвивають законотворчість України».

Робота Форуму була розділена на три сесії, впродовж яких на обговорення винесено питання стосовно розслідування кримінальних справ військовою прокуратурою (зокрема, масових вбивств та інших злочинів, вчинених протягом Революції Гідності; військових злочинів, пов’язаних із подіями на Сході України); питання забезпечення права на захист у кримінальному провадженні; проведення судової реформи в Україні та бачення подальшого розвитку адвокатури в новій судовій системі; участь Омбудсмана в кримінальному процесі, та інші особливості кримінального провадження.

Доповідачами на форумі виступили заступник військового прокурора регіону – начальник слідчого управління Військової прокуратури Центрального регіону України Андрій Шошура, старший прокурор першого відділу процесуального керівництва Генеральної прокуратури України Олексій Донський, заступник Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслав Кравченко, Уповноважений ВР України з прав людини Валерія Лутковська, ключовий експерт Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції» Марк Сегаль, доцент кафедри правосуддя юридичного факультету КНУ ім. Т. Шевченка Олена Костюченко, судді та адвокати.

Із доповіддю  на тему «Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги» у першій сесії Форуму виступила начальник відділу моніторингу якості правової допомоги» Координаційного центру, Голова ГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторія Мітько. У своїй доповіді Вікторія Мітько акцентувала увагу на проблемних питаннях взаємодії адвокатів системи БПД із правоохоронними органами, а також розповіла про запровадження Стандартів якості надання БВПД у кримінальному процесі як гарантування клієнтам системи якості правових послуг, які вони отримують.

У ході заходу відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між ВГО «Асоціація адвокатів України» та Всеукраїнською громадською організацією «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» щодо порозуміння та координації дій з метою: сприяння утвердженню принципів адвокатської етики та міжнародних стандартів адвокатської діяльності; сприяння підвищенню правової культури адвокатів; захисту прав адвокатів; удосконалення нормативно-правової бази спільної діяльності за цим Меморандумом; підвищення кваліфікації адвокатів та інше.

Переглянути текст Меморандуму.

Переглянути Програму форуму.

01 2
 
01 4
 
01 5
 
01 3
 
01 6
 
01 10
Фото “Юридична газета”
01 7

01 12
 Фото  “Юридична газета”
01 8
 
01 9
 
01 13

Фото “Юридична газета”
 
Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

 Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+