назад

В Одесі відкрито перші в Україні робочі кабінети для адвокатів системи безоплатної правової допомоги

01 1-200x150Сьогодні, 17 грудня 2014 року, відкрито перший в Україні робочий кабінет адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.


 

Перший містом, в якому адвокати системи БПД матимуть свої спеціально обладнанні робочі місця, стала Одеса. Саме тут сьогодні в приміщенні Приморського районного суду м. Одеса та Київського районного суду м. Одеса відбулося відкриття відповідних робочих кабінетів, які обладнані необхідними для роботи захисників меблями та технікою, зокрема, й комп’ютерною. 

 

«Трохи більше місяця тому ми провели круглий стіл «Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги». Сьогоднішнє відкриття робочих кабінетів для наших адвокатів – конкретний результат домовленостей у ході круглого столу, чому ми подвійно раді: як з точки зору покращення умов роботи наших адвокатів у суді, так і з точки зору наявності конструктивного діалогу з метою забезпечення якості надання безоплатної правової допомоги на Одещині» – зазначає директор Одеського центру БВПД Світлана Клішина.

 

«Сьогоднішнім заходом в Одесі Координаційний центр разом із Всеукраїнською громадською організацією «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» розпочинає у містах України роботу з організації практики обладнання спеціальних робочих місць у судах для адвокатів системи» – коментує директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський, який взяв участь у заходах.

 

У відкритті кабінетів також взяли участь голова Ради адвокатів Одеської області Йосип Бронзта його заступник Андрій Костін, Голова Приморського районного суду м. Одеса Сергій Кічмаренко, керівник Одеського відокремленного підрозділу Всеукраїнської громадської організації “Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу” Катерина Кармазіна, представники Одеського центру БВПД та адвокати Олександр МхітарянДмитро ГулькевичГанна ДубровськаКостянтин Слуцький, а також представники ЗМІ.

 

Також сьогодні в Одесі відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Одеським центром БВПД, Одеським відокремленим підрозділом ВГО “Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу” та Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Одеській області.

 

У ході свого робочого відрядження у регіон Андрій Вишневський також провів зустріч із адвокатами-членами ВГО “Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу”.

01 2

01 3

01 5

01 4