назад

У Лубенському районі розширюється доступ сільських жителів до системи безоплатної правової допомоги

lubnu 130815

       Директор Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Артем Россоха та начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання первинної правової допомоги Максим Паляниця провели робочі зустрічі із в. о. голови Засульської сільської ради Ольгою Кибою та секретарем Вищебулатецької сільської ради Людмилою Долгобородою.

 

Керівник Центру розповів про форми правової допомоги, які можуть отримати жителі сіл, які саме категорії громадян мають право на таку допомогу, та які документи необхідно подавати для її отримання.

В. о. Засульського сільського голови Ольга Киба зазначила, що для сільських жителів, отримати якісну правову допомогу вкрай складно. Однією із таких причин є висока вартість послуг адвоката. Останнім часом накопичується все більше і більше питань – особливо це стосується соціального забезпечення, земельних питань та спадкування. Ольга Киба висловила впевненість в успішності співпраці між Засульською сільською радою та Лубенським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, в частині надання безоплатної вторинної правової допомоги тим категоріям громадян, які мають право на таку допомогу.

Інформаційні матеріали, які розміщуватимуться в приміщенні сільських рад дадуть можливість жителям села доступніше розібратись із системою надання безоплатної правової допомоги та за необхідності звернутись до працівників Лубенського центру.

До відома, в селі Засулля та Вищебулатецькій сільській раді проживає 6,8 тис. сільських жителів, що становить 21,2 % від всіх сільських жителів району. В загальному на Лубенщині сільське населення становить 40,6 % від усього населення адміністративно-територіальної одиниці.