назад

У м.Дубно від фахівців БПД безробітні дізнались про переваги легального працевлаштування та ризики «зарплати в конверті»

У Дубенській міськрайонній філії Рівненського обласного центру зайнятості для 13 безробітних проведено тренінг «Підготовка резюме», за участю головного юриста відділу «Дубенське бюро правової допомоги» Рівненського місцевого центру з надання БВПД Людмили Юхимчук.

Кожен, хто шукає роботу – хоче знайти місце роботи з гідними умовами праці та достойною оплатою. Проте аби отримати  бажаний результат – потрібно поставитись до цього процесу дуже відповідально: навчитись правильно складати резюме аби якнайкраще презентувати себе перед потенційними роботодавцями та детально ознайомитись з умовами праці, які ті пропонують.

Відтак, під час зустрічі з шукачами роботи фахівчиня Дубенського бюро правової допомоги Людмила Юхимчук розповіла присутнім чому не варто погоджуватись на «зарплату в конверті» та чому слід наполягати лише на офіційному працевлаштуванні.

Зокрема юристка наголосила на перевагах легального працевлаштування, розповіла про порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди та контракту, соціальні пільги, які надаються різним категоріям населення при офіційному працевлаштуванні.

Також безробітні дізнались про ризики неофіційного працевлаштування. Учасникам заходу наголошено на необхідності легальної трудової діяльності, як основи соціальної захищеності працюючого населення, адже відсутність належним чином оформлених трудових відносин позбавляє працівників захисту від незаконного звільнення та цілої низки інших прав і соціальних гарантій, які передбачені чинним законодавством.

Разом з тим, безробітним Людмила Юхимчук розповіла про систему безоплатної правової допомоги та діяльність Дубенського бюро правової допомоги, роз’яснила поняття первинної та вторинної правової допомоги, та перерахувала категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

В свою чергу, фахівчиня філії центру зайнятості провела з учасниками заходу заняття з використанням презентаційних матеріалів та відеороликів щодо підготовки резюме, під час якого визначили принципи складання резюме, за допомогою лайфхаків служби зайнятості розібрали та практично опрацювали по блокам структуру комбінованого резюме до бажаної вакансії.

Наприкінці зустрічі, учасники заходу отримали відповіді на численні запитання, інформаційні матеріали та контактні дані, за якими можна отримати консультацію в індивідуальному порядку.