назад

У Писарівському старостинському окрузі провели виїзне консультування про купівлю-продаж земельної ділянки сільгосппризначення

Фахівець Лисянського бюро правової допомоги провів виїзне консультування для мешканців Писарівського старостинського округу Лисянської селищної ради ОТГ на тему купівлі-продажу земельної ділянки сільгосппризначення.

Начальник відділу «Лисянське бюро правової допомоги» Смілянського місцевого центру з надання БВПД Василь Ямковий провів для семінар для землевласників на тему «Укладання договору купівлі-продажу земельної ділянки сільськогосподарського призначення».

Так, присутні на заході мешканці округу дізналися, що з 1 липня 2021 року, скасовано заборону на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення, хто може купити землю, як оформити договір купівлі-продажу, які документи надати нотаріусу, як присвоїти ділянці кадастровий номер.

«Якщо земельній ділянці кадастровий номер не присвоєно, спочатку потрібно замовити у землевпорядній організації виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). За результатами даної процедури відповідній земельній ділянці присвоюється кадастровий номер та в подальшому може бути здійснено її продаж », —  розповів Василь Ямковий учасникам заходу.

Довідково. Для громадян, які мають у власності земельні ділянки сільськогосподарського призначення, правові питання у сфері земельних відносин продовжують залишатися одними з найактуальніших. Зокрема, досить поширеним є питання, що стосуються укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки. Тому система БПД постійно проводить правопросвітницькі заходи на цю тематику.

Якщо у вас виникають будь-які запитання щодо земельних правовідносин  звертайтеся до системи надання безоплатної правової допомоги. Правову консультацію можливо отримати за номером  0 800 213 103 (безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів), а також у бюро безоплатної вторинної правової допомоги (контакти) чи скориставшись мобільним застосунком «Безоплатна правова допомога».

Дізнатись про землевпорядну організацію або про сертифікованого інженера землевпорядника можна за посиланням: https://cutt.ly/9TrqHi5