назад

У місті Вишгород для учнів 10-11 класів проведено «Правовий кінозал»

У будинку культури «Енергетик» міста Вишгород 21 лютого 2020 року працівниками відділу «Вишгородське бюро правової допомоги» Вишневського місцевого центру з надання БВПД Святославом Морозовим та Лесею Мамай для учнів 10-11 класів проведено правопросвітницький захід у форматі «Правового кінозалу».
Указаний захід організовано за підтримки Молодіжної ради при Вишгородській районній державній адміністрації, спільно з заступником міського голови Трохимом Івановим, заступником голови РДА Тетяною Волотовською, начальником відділу освіти Тетяною Фороща та начальником відділу культури Юлією Івановою.
Для показу обрали американський кримінальний трилер режисера Бреда Фурмана «Лінкольн для адвоката».

У сюжеті фільму зображена складна ситуація успішного адвоката з Лос-Анджелеса, чий яскравий імідж і спосіб життя відмінно доповнювала його улюблена машина “Лінкольн”. Адвокат Міккі Холлер вміло розплутував складну справу, озброєний переконанням, що головне у справі захисту – не допустити засудження невинного.
Після перегляду відбулось обговорення фільму, у ході якого присутні жваво обмінювалися думками та дійшли висновку, що досягнення успішного результату у справі захисту залежить від вміння адвоката зорієнтуватися в ситуації та прийняти правильне рішення.
Також присутні мали змогу ознайомитися з діяльністю системи безоплатної правової допомоги в Україні, порядком отримання безоплатної первинної та вторинної правових допомоги від держави, окрему увагу звернули на пільгові категорії осіб, які мають право на БВПД.