назад

У міжнародний день захисту дітей колектив Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області привітав маленьких Чернігівців

Щороку 1 червня у світі відзначають Міжнародний день захисту дітей. Свято було засновано у 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Уперше відзначалося у 1950 році в 51 країні світу. В Україні День захисту дітей відзначається згідно з указом Президента України від 30 травня 1998 року.
До проведення заходів, присвячених Міжнародному дню захисту дітей, долучились і працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області спільно з волонтерами.
Під час заходу, який проходив Новоселівці та районі Бобровиця міста, працівники системи безоплатної правової допомоги знайомили гостей свята з роботою системи безоплатної правової допомоги та мережею правозахисних організацій. Маленькі учасники заходу отримали свій перший паспорт – паспорт прав дитини, в якому зазначені основні права дитини та способи їх захисту, друковані буклети, подарунки, смаколики та багато позитивних емоцій.
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області готовий прийти на допомогу кожній дитині, адже ставлення до них та рівень їхньої безпеки і захищеності у державі є одним із показників цивілізованого суспільства.