назад

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. До Міжнародного дня захисту дітей працівники системи БПД Тернопільщини долучилися до проведення святкових заходів для маленьких жителів та гостей нашого краю.

Так, в Тернополі було організовано цілий ряд культурних, спортивних і розважальних заходів для дітей у бібліотеках, навчальних закладах та паркових зонах нашого міста. Зокрема, на Театральному майдані та в Українському Домі дійство відбувалося у вигляді міні-локацій – це яскрава фотозона, аніматори, малюнки на асфальті, надання першої домедичної допомоги, різноманітні майстер-класи, вікторини, розіграші подарунків, проходження профорієнтаційних тестів, а також цікаві і пізнавальні локації від партнерів заходу. Також в обласному комплексному центрі реабілітації фахівці системи БПД разом з партнерами із громадського об’єднання «Асоціація жінок України «Дія» провели дискусійну панель на правову тематику з батьками, учасниками ГО «Дія» та психотерапевтом закладу.

На Кременеччині, фахівці Кременецького місцевого центру з надання БВПД провели правову тематичну вікторину «Права дітей» за участю вихованців гімназії №3, практикуючого психолога та соціального педагога. Вікторина складалася із кількох конкурсів, що розпочалася з «інтелектуального штурму», продовжилася життєвими правовими варіаціями на основі казок, а завершилася «юридичними консультаціями» цілком можливих у житті ситуативно-правових історій. Правову вікторину провели разом з партнерами з громадської організації «Добре Є», за сприяння якої гості центру отримали солодкі подарунки. Відвідали і центр дитячої творчості, де окрім веселих ігор та розваг, малечі роздали паспорти дитини, буклети та тематичні розмальовки на правову тематику. Також фахівці центру разом з працівниками Зборівського відділення поліції № 3 привітали зі святом дітей, з числа внутрішньо переміщених осіб, які постраждали від російської військової агресії та вручили їм солодощі і подарунки.

Працівники Чортківського місцевого центру з надання БВПД також долучилися до проведення святкових заходів, приурочених до Дня захисту дітей, які відбувалися в територіальних громадах району. Дітки активно розгадували ребуси та кросворди, брали участь у вікторинах та правових іграх. Маленькі учасники святкових заходів крім позитивних емоцій отримали ще й паспорти прав дитини, друковані буклети та подарунки.