назад

Про права дитини говоримо в Міжнародний день захисту дітей

Пізнавальні вікторини, конкурси, ігри на правову тематику, розмальовки та багато іншого, 1 червня у День захисту дітей, чекали на юних читачів  Рівненської обласної бібліотеки для молоді. Адже цього дня фахівці системи БПД Рівненщини підготували для дітей своєрідне свято правових знань.

«Нещодавно на уроках нам якраз розповідали про права дитини. Я знаю,що маю право на житло, на харчування, на навчання та на піклування. Тепер я ще й маю Паспорт прав дитини. Це мій перший паспорт. Наступним хочу отримати закордонний», – говорить 8-річна Таня.

Від фахівця Регіонального центру з надання БВПД Олександра Кузика дівчинка отримала «Паспорт прав дитини».

«Правовопросвітництво – один з важливих напрямків роботи нашої системи. Ми докладаємо максимум зусиль для того, аби діти росли з чітким усвідомленням своїх прав. Якщо діти змалечку будуть зростати не лише зі знанням своїх прав, але й з усвідомленням їх непорушності та законних шляхів відстоювання своїх інтересів, то через 10-15 років ці діти стануть частиною правового суспільства»,- зауважив начальник відділу організації надання БВПД Олександр Кузик.

А ось головний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою відділу надання БПД Рівненського місцевого центру з надання БВПД Світлана Білявська підготувала для дітей чимало різних конкурсів та вікторин на правову тематику. Діти обирали собі розмальовки, які ілюстрували певне право дитини, ділились на команди та відповідаючи на запитання заробляли бали для своєї команди.

«Правопросвітницьку роботу з дітьми і роботою назвати важко. Це заняття, яке приносить задоволення і заряджає позитивом. Головне – знайти правильний підхід до дітей, та продумати захід таким чином аби доносити правову інформацію в максимально цікавій ігровій формі», – розповіла Світлана Білявська.

Хоч діти завзято змагались, наввипередки відповідаючи на питання правової вікторини та виконуючи завдання конкурсів, проте – перемогла дружба!

За активну участь усі діти отримали грамоти від директора Рівненського місцевого центру з надання БВПД з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. А виписаний на їх ім’я символічний «Паспорт прав дитини» стане нагадуванням для юних читачів не лише про їх права, але й про шляхи їх захисту.