назад

Відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні шляхи вдосконалення українського законодавства»

П’ятнадцята, ювілейна, Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні шляхи вдосконалення українського законодавства» відбулась попри всі негаразди й перепони.
Організатори конференції – Координаційний центр з надання правової допомоги, Юридична клініка Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Рада адвокатів Харківської області, Громадська організація «Центр розвитку правничої клінічної освіти».
Вчені, практикуючі юристи, аспіранти, викладачі та студенти об’єдналися у віртуальному просторі, щоб попрацювати над пошуком шляхів удосконалення українського законодавства.
З вітальним словом від організаційного комітету до учасників конференції серед інших звернулися в. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги, заступник голови оргкомітету конференції Олександр Баранов і директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Анатолій Бородавка.
Воєнний стан наклав відбиток і на доповіді та обговорення, зокрема, йшлося про обмеження прав людини від час воєнного стану, внесення змін до чинних нормативно-правових актів з метою їх адаптування до сучасних реалій, удосконалення законодавчого регулювання волонтерської діяльності тощо. Також багато уваги учасники конференції приділили проблемам застосування норм міжнародного гуманітарного права.