назад

У Миколаєві громадськості презентували роботу системи безоплатної правової допомоги

Довіра та партнерство, прозорість та підзвітність – одні з фундаментальних цінностей системи безоплатної правової допомоги, на яких базується гарна традиція публічно презентувати результати роботи системи безоплатної правової допомоги Миколаївщини.

За ініціативи Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області у Кризовому медіа-центрі. Миколаїв відбувся «Публічний звіт Регіонального центру за 9 місяців 2019 року» за участі очільниці центру Наталії Гнатуші та адвоката-медіатора, який співпрацює із Регіональним центром, Сергія Мішанова.

В ході заходу для партнерів та представників ЗМІ було презентовано успішні практики надання безоплатної правової допомоги, практики взаємодії з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, об’єднаними територіальними громадами, громадськими організаціями та навчальними закладами.

Також до уваги учасників заходу були представлені головні аспекти реалізації в Миколаївській області пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», що впроваджується Міністерством юстиції України, Генеральною прокуратурою України на базі системи надання безоплатної правової допомоги за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ГО «Платформа прав людини».