назад

У Миколаївській області проводиться інтерв’ю претендентів на посади керівників бюро правової допомоги

В Миколаївській області проводиться інтерв’ювання претендентів на посади керівників бюро правової допомоги. 20 членів конкурсної комісії відбирають із 82-х претендентів на посади керівників 18-ти бюро правової допомоги Миколаївської області.

5 липня 2016 року розпочала роботу конкурсна комісія з відбору керівників бюро правової допомоги на Миколаївщині. До складу комісії увійшли представники Мін’юсту, Координаційного центру з надання правової допомоги, лідери організацій громадянського суспільства, а також директори центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Миколаївської області. Дві третини комісії складають представники громадських організацій, які опікуються надання сервісних послуг для мешканців своїх громад. Вони мають обрати з 82 кандидатів керівників 18 районних бюро правової допомоги. З 1 вересня поточного року такі бюро займатимуться консультуванням громадян та забезпечувати доступ до правової допомоги по всій Україні.05 160705

Основним завданням Бюро є посилення правової спроможності територіальних громад. Працівники бюро надаватимуть населенню безоплатну первинну правову допомогу (юридичні консультації), забезпечуватимуть доступ до безоплатної вторинної правової допомоги (прийом звернень від громадян) та її надання (здійснення представництва інтересів клієнтів у суді, складання процесуальних документів), а також займатимуться консультуванням громадян та забезпечувати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції.

На Миколаївщині конкурсна комісія працюватиме до 8 липня 2016 року включно. Інтерв’ювання претендентів – це третій, заключний етап конкурсного відбору кандидатів, які заповнили онлайн заявки на участь у конкурсі, пройшли його другий етап – дистанційний навчальний курс «Вступ до системи безоплатної правової допомоги», та були запрошені до інтерв’ю.

Бажаємо усім кандидатам успіху!

Прийняття на роботу здійснюватиметься директорами відповідних регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до законодавства про працю України в межах повноважень та в порядку, що визначені Положенням про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 02 липня 2012 р. № 967/5, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03 липня 2012 р. за № 1091/21403.

Методологічна підтримка проведення конкурсу здійснюється українсько-канадським проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що реалізується Канадським бюро міжнародної освіти і фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.