назад

У Полково-Микитівському бібліохабі на Харківщині можна отримати правничу допомогу

В Богодухівській громаді на базі Полково-Микитівського бібліохабу, відтепер можна отримати безоплатну правничу допомогу. Це перша точка доступу до системи БПД у селі Полкова Микитівка і в найближчих до нього населених пунктах.

Кожного другого понеділка місяця з 9:00 до 12:00 юристи Богодухівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надаватимуть правові роз’яснення, консультації та допомагатимуть складати документи правового характеру жителям територіальної громади.

Богодухівська територіальна громада — одна з найбільших у Харківській області, яка до того ж прийняла велику кількість внутрішніх переселенців. В багатьох населених пунктах поблизу села Полкова Микитівка, і в самому селі, часто відсутній якісний інтернет та погане транспортне сполучення, отож люди не можуть самостійно дістатися до найближчого бюро правової допомоги.

«Зважаючи на ситуацію в країні, багато людей не мають можливості самостійно звернутися по юридичну допомогу. Тож створення такого консультативного пункту на базі хабу, який зазвичай відвідують багато мешканців навіть сусідніх населених пунктів — дуже потрібна справа», — завідувачка Богодухівського бюро правової допомоги Олена Змієвська.

Особливістю Полково-Микитівської бібліотеки є те, що це повноцінний хаб з облаштованим простором для спілкування і, що дуже важливо, з гарним інтернетом. Це перша бібліотека такого формату в Богодухівській громаді і доступне місце для всіх її мешканців.