назад

У Рівному юристи обговорили з правоохоронцями питання інформування системи БПД про факти затримання

У Рівному начальник відділу організації надання безоплатної правничої допомоги особам, які знаходяться в місцях несвободи, Олександр Кузик та фахівці відділу організації надання безоплатної правничої допомоги особам, які знаходяться в місцях несвободи і відділу забезпечення взаємодії з правоохоронними, судовими органами та правозахисними організаціями Західного міжрегіонального центру з надання БПД  провели зустріч з представниками правоохоронних органів та працівниками Представництва  Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Рівненській області. 

Під час зустрічі сторони обговорили питання оперативного інформування системи БПД про факти затримання осіб, співпраці з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу таким особам.

Зустрічі представників системи БПД з правоохоронними органами щодо обговорення питань дотримання прав затриманих осіб, відбуваються регулярно. Адже під час таких зустрічей порушуються  проблемні питання, які виникають в процесі затримання осіб, та спільно напрацьовуються механізми їх вирішення.

«Оперативне узгодження робочих питань, які виникають під час затримання осіб та реалізації їх прав, а також повноважень залучених адвокатів, перебуває під постійною увагою представників зацікавлених відомств. А напрацьовані під час обговорення практичні механізми є запорукою дієвої та ефективної реалізації положень законодавчих та відомчих нормативних актів в подальшому», – зазначив начальник відділу організації надання безоплатної правничої допомоги особам, які знаходяться в місцях несвободи Західного міжрегіонального центру з надання БПД Олександр Кузик.