назад

У Шостці розповіли, як працюватиме ініціатива «Чесна платіжка»

У чому полягає урядова ініціатива «Чесна платіжка» та як вона позначиться на вартості комунальних послуг 10 липня працівники Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Микола Гудіма та Юлія Зацаринна розповідали параюристам, представникам місцевих громадських організацій.
Фахівці центру пояснили, що програма передбачає впровадження механізмів установлення справедливих цін на тепло і гарячу воду та сприятиме викоріненню будь-яких схем з обрахуванням тарифів.

«За допомогою спеціального калькулятора, розміщеного на Урядовому порталі та на сайті Мін’юсту, споживачі можуть самостійно вирахувати, скільки мають сплачувати за тепло», – зазначив директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма, а відтак роз’яснив порядок дій громадян для того, щоб постачальники послуг перерахували ціни за опалення.

Після закінчення семінару Юлія Зацаринна наголосила, що у межах кампанії громадяни зможуть дізнатися про захист своїх прав як споживачів житлово-комунальних послуг (як діяти у випадку отримання нечесної платіжки та домогтися перерахунку вартості опалення), адже мешканці Шосткинщини мають право платити лише за те, що вони придбали чи спожили.