назад

Урядову ініціативу «Чесна платіжка» обговорювали з громадськістю юристи Конотопського місцевого центру з надання БВПД

На базі Конотопського місцевого центру з надання БВПД 9 липня відбувся правопросвітницький захід з підвищення рівня обізнаності громадян щодо правильного нарахування тарифів за послуги з постачання теплової енергії та гарячої води.

Через складні та непрозорі механізми формування тарифів на тепло та гарячу воду вартість опалення у різних областях України суттєво відрізнялася. Урядова ініціатива «Чесна платіжка» передбачає встановлення граничної і обґрунтованої ціни на тепло і гарячу воду по всій Україні. І це реальний інструмент захисту людей.

Працівники Конотопського місцевого центру з надання БВПД, представники громадських організацій, жителі міста спільно шукали алгоритми захисту своїх прав при порушенні розрахунків на тепло та гарячу воду.

Учасники зустрічі обговорили, якими є граничні тарифи на тепло і гарячу воду, як за допомогою калькулятора тарифів можна розрахувати вартість економії, а також як саме захистити свої права споживача житлово-комунальних послуг, звернувшись до центрів з надання БВПД.

Довідково: на сайті Мін’юсту за цим посиланням http://bit.do/eXSQH ви можете завантажити зразки документів для перерахунку ціни на зазначені комунальні послуги:

v звернення про виконання рішення Уряду щодо перерахунку цін/тарифів на послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води для населення з урахуванням граничних цін/тарифів на зазначені послуги

v звернення щодо приведення цін/тарифів на послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року № 560 «Деякі питання захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг».