назад

У Тростянці відбувся семінар щодо порядку вирішення трудових спорів

OkM 2017 31 07 seminar 231 липня юрист Тростянецького бюро правової допомоги Валерій Лилак взяв участь у семінарі для безробітних, який проводився у Тростянецькому районному центрі зайнятості на тему «Поняття індивідуальних та колективних трудових спорів та порядок їх вирішення».

Валерій Лилак зазначив: «Трудові права та інтереси працівників гарантуються Конституцією та трудовим законодавством України. Їхній захист відбувається як в індивідуальному, так і колективному порядках. Тому система вирішення трудових спорів в Україні передбачає різні процедури для вирішення індивідуальних та колективних трудових спорів.Норми, які формують існуючу систему захисту трудових прав та інтересів працівників, встановлені у низці законодавчих актів, що ускладнює їх правозастосування, а передбачена процедура розгляду трудових спорів є настільки складною, що використати своє право на захист трудових прав та інтересів є непростим завданням».

Крім того, Валерій Лилак проінформував громадян про їхнє право звернутися до бюро у разі виникнення потреби вирішення правових питань різного ступеню складності.  

Наприкінці семінару присутнім повідомлено місцезнаходження, графік роботи та контакти Тростянецького бюро правової допомоги.

Адреса Тростянецького бюро правової допомоги: вул. Л. Татаренка, 4; т. (05458) 6-60-52.