назад

Всеукраїнська Акція, присвячена Всесвітньому Дню протидії торгівлі людьми, пройшла в Одесі

torgivlya lyudmi 1Учора, 31 липня 2017 року, практично в кожній області одночасно пройшла Всеукраїнська Акція, присвячена Всесвітньому Дню протидії торгівлі людьми. В Одесі в партнерстві з Державним Департаментом США та Міжнародною Організацією з міграції Акція пройшла на Соборній площі біля пам’ятника графу Воронцову з 16.00 до 19.00. Співробітники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області взяли участь у проведення Акції.

Мета заходу, назва якого «Подорожуй безпечно», – інформування громади про ризики потрапляння у ситуацію, пов’язану з торгівлею людьми, про заходи протидії торгівлі людьми, забезпечення безпечної подорожі та можливості легального працевлаштування та навчання за кордоном. Захід пов’язаний з впровадженням безвізового режиму з країнами Євросоюзу.

До участі в заході були запрошені всі суб’єкти Національного Механізму взаємодії з протидії торгівлі людьми, які надавали інформацію і консультації, відповідно до своєї компетенції. А саме, були залучені такі установи:

  •        Центр зайнятості (консультації по працевлаштуванню, наявні послуги);
  •        Міграційна служба (безпечна міграція, консультації щодо оформлення біометричних паспортів тощо);
  •        Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області;
  •        Департамент соціального захисту (консультації з соціальних питань);
  •        Патрульна поліція (протидія торгівлі людьми, насильству в сім’ї тощо);
  •        Відділ ювенальної превенції ГУ НП в Одеській області (протидія торгівлі дітьми та дитячої експлуатації);
  •        Центр пробації (профілактичні заходи щодо попередження підлітків щодо ризиків потрапляння у ситуації торгівлі людьми);
  •        Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (консультації з соціальних питань);
  •        Неурядові організації Громадський Рух «Віра, Надія, Любов», «Карітас-Одеса» УГКЦ (інформація щодо попередження потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, презентація діяльності дослідження Омнібус).

Протягом Акції також працювали волонтери.

Наприкінці Акції всі суб’єкти створили велике коло та запустили в небо гельові кульки, як символ об’єднання зусиль в протидії торгівлі людьми.

torgivlya lyudmi 1

torgivlya lyudmi 2

torgivlya lyudmi 4

torgivlya lyudmi 5

torgivlya lyudmi 6

Довідково.

Починаючи з 2014 року 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 року з метою підвищення інформованості громадськості про глобальну проблему сучасного рабства і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.