назад
26.02.19

У Вінниці налагодили співпрацю з громадським омбудсменом із захисту виборчих прав

26 02 2019

Незабаром українці обиратимуть нового главу держави. І саме в цей час дуже важливим є захист виборчих прав громадян. Сьогодні в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області відбулася зустріч директорки центру Марини Лукіянової з громадським омбудсменом із захисту виборчих прав ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» Тарасом Ковалем.

Мета зустрічі – консолідація зусиль в частині право просвітницької діяльності щодо інформування громадськості стосовно прав, пов’язаних з виборами до органів державної влади та місцевого самоврядування, активізації громадян до участі у демократичних процесах.

Під час робочого спілкування учасники зустрічі узгодили спільний план заходів до 31 березня 2019 року. У ньому передбачені навчання щодо захисту виборчих прав для адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, та працівників системи БПД у регіоні. Запланували також проведення правопросвітницьких заходів в установах виконання покарання.

Особливу увагу пані Марина зосередила на організації та проведенні інших правопросвітницьких заходів у регіоні, спрямованих на підвищення рівня правової обізнаності громадян щодо прав, пов’язаних з виборами до органів державної влади та місцевого самоврядування.

Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106