назад

Учасники інформаційної сесії говорили про толерантність та захист прав дискримінованих груп

20 лютого для працівників та адвокатів системи БПД Херсонської області пройшла інформаційна сесія «Права дискримінованих груп в Україні», яку провели представники Національного демократичного інституту міжнародних відносин в Україні (NDI) та БО «Інша». Участь у заході також взяла директорка Регіонального центру з надання БВПД Марина Єлисєєва.

Захід проходив в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Програма сприяння рівності та протидії дискримінації в Україні», який реалізується Національним демократичним інститутом міжнародних відносин та керуючись Законом України «Про засади запобігання та протидію дискримінації в Україні».

Усвідомлюючи важливість і необхідність для суспільства вищезазначених тем, організатори заходу – Маріанна Полевікова та тренерка Анастасія Кривобоченко – проводять постійну роботу, націлену на протидію насильства та дискримінації.

Це вже їх третя зустріч з фахівцями та адвокатами системи БПД, до яких за правовою допомогою звертаються, у тому числі, й постраждалі від насильства.

Обговорюючи питання толерантності та захисту прав людини, учасники інформаційної сесії вияснили, представники яких груп найчастіше піддаються дискримінації в Україні, порівняли ситуацію з іншими країнами, виконали практичні завдання щодо протидії дискримінації та стигмі до представників різних груп, зокрема ЛГБТ-спільноти, спростували міфи стосовно представників цих груп та дізналися про використання коректної термінології.

Окрім того, організатори підготували для учасників зустрічі тематичні буклети, з якими ми пропонуємо ознайомитися й нашим читачам:

По завершенні заходу всі учасники отримали сертифікати про проходження інформаційної сесії.