назад

Участь фахівців Сумського місцевого центру у засіданні круглого столу «Практична співпраця між адвокатурою і державою заради якості правової допомоги»

150910 8108 вересня 2015 року, директор Сумського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Трошечко, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Ірина Карел та начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Олександр Пономаренко прийняли участь у засіданні круглого столу «Практична співпраця між адвокатурою і державою заради якості правової допомоги», яке відбулося у приміщення Наукової бібліотеки ДВНЗ «УАБС НБУ».

Модератор круглого столу Олена Сомок розпочала засідання вітальними словами та зазначила: «Проведення заходів такого формату є надзвичайно важливими та ефективними у подальшій роботі адвокатів системи безоплатної правової допомоги, адже саме під час обговорення спірних моментів та питань тільки спільними зусиллями можна дійти істини».

150910 82Директор регіонального центру Олена Демченко виступила для усіх присутніх із презентацією: «Проведення інформаційної кампанії з метою залучення адвокатів до роботи в системі безоплатної вторинної правової допомоги».

Своїм баченням щодо аспектів професійної етики адвокатів у зв’язку із забезпеченням надання безоплатної вторинної правової допомоги суб’єктам поділилася Голова Ради адвокатів Сумської області Олександра Ковальова. 

Окремо зупинилися на питанні надання первинної правової допомоги та заповненні і оформленні документів, що стосуються цивільних справ. 

150910 83

З цього питання виступила директор Сумського місцевого центру Валентина Трошечко: «Ми вважаємо, що необхідно донести інформацію про систему безоплатної правової допомоги до кожного громадянина регіону, тому кожної неділі здійснюємо візити до сільських та селищних рад, спілкуємося з головами, здійснюємо виїзні прийоми з адвокатами – волонтерами для громадян, розповсюджуємо друковані буклети та візитівки, інформуємо населення про адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу у Сумському, Білопільському та  Краснопільському районах Сумської області. Не є зайвим й те, що за два місяці роботи місцевого центру підписана достатня кількість Меморандумів з волонтерськими, громадськими організаціями, з юридичної кафедрою Сумського аграрного університету та з Сумською філією університету Внутрішніх справ. Адже, молодь завжди прогресивніша у розвитку нових напрямів діяльності».

Перейшовши до практики, адвокати висловлювали своє бачення з того чи іншого приводу, дискутували із спірних моментів, що стосуються надання безоплатної правової допомоги у кримінальному та цивільних процесах, обговорювали питання постійного обміну досвідом, підвищенням кваліфікації.