назад

Участь начальника відділу організаційної роботи регіонального центру Оксани Коваленко у засіданні круглого столу в Охтирці


Без гарного адвоката будь-яке правове поле – мінне.
У цьому переконалися ті громадяни, яким довелося скористатися їх послугами. Фахівці новостворених установ з надання безоплатної вторинної правової допомоги своїм клієнтам, які мають право на таку допомогу, пропонують послуги кваліфікованих адвокатів. Для адвокатів, які готові співпрацювати з місцевими центрами, оголошено конкурсний відбір відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 19.08.2015 № 224/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги».

 10 вересня 2015 року в приміщенні Охтирської міської ради проведено круглий стіл на тему: «Практична співпраця між адвокатами і державою заради якості правової допомоги». Директор Охтирського місцевого центру Тамара Козир звертаючись до адвокатів, повідомила, що з 1 липня до звернулося 200 громадян, яким було надано правову допомогу. З Охтирським центром насьогодні співпрацює 8 адвокатів і рівень завантаженості досить високий. Досить актуальним є питання залучення до співпраці нових правозахисників. Про переваги системи безоплатної правової допомоги у своїй презентації говорила начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Оксана Коваленко. Присутні на зустрічі адвокати цікавилися методикою розрахунків за виконану роботу, умовами конкурсу. На всі питання вони одержали вичерпні відповіді.