назад

12295284 444887512369518 3584303375600317006 n

З метою поширення інформації про систему безоплатної вторинної правової допомоги серед жителів Збаражчини та в рамках виконання заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права, 2 грудня 2015 року Ярослав Лис в.о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяв участь у виробничій нараді завідуючих бібліотек Збаразького району, яка проводилась Оксаною Бойко директором районної центральної бібліотечної системи у читальному залі  Збаразької районної бібліотеки.

У ході  наради Ярослав Лис проінформував присутніх про систему безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, ознайомив з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», окреслив механізм роботи місцевого центру та звернув увагу на категорію осіб, які мають право на отримання БВПД.

Також, Ярослав Лис відповів на запитання  присутніх,  що стосувались порядку віднесення громадян, які постраждали внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС до категорії осіб, які  мають право на отримання БВПД, оскарження в судовому порядку рішення, щодо виділення субсидії, порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї та інші.

Крім того, серед бібліотечних працівників району були поширені  інформативні буклети  про безоплатну вторинну правову допомогу та листівки з переліком пільгових категорій осіб, які мають право на отримання БВПД для подальшого розміщення їх на інформаційних стендах у бібліотеках району.