назад
04.05.17

Удосконалення співпраці Регіонального центру з надання БВПД із Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області в напрямку попередження злочинності

04.05.2017 2Сьогодні, 4 травня 2017 року, на робочій зустрічі в Головному управлінні Національної поліції (далі – ГУНП) у Вінницькій області обговорили порушення часових рамок при повідомленні про затримання осіб та шляхи реагування на такі випадки.

Захід відбувся за участі в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Марини Лукіянової, заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Сергія Сокиряна, начальника чергової частини Володимира Іванця та старшого інспектора з особливих доручень відділу з питань контролю та дотримання прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини НПУ в Вінницькій області Заріни Маєвської.

Зустріч почалася з обговорення шляхів реагування на виявлення правопорушення з боку правоохоронних органів при повідомлені про затримання осіб. Зокрема, протягом 2017 року зафіксована 37 випадків, коли уповноважені особи повідомляли Регіональний центр про затримання особи із запізненням, тим самим порушуючи Порядок інформування центрів з надання БВПД про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 №1363.

Друге питання робочої зустрічі стосувалося звірення повідомлень про затримання осіб з метою недопущення порушень права особи на захист та оперативного реагування на такі випадки правопорушень. Сторони досягли домовленості в тому, що проведення таких взаємозвірок буде відбуватися за результатами добового чергування, а не лише щоквартально, як це передбачається Порядком.04.05.2017 2

У ході заходу Марина Лукіянова розповіла про результати роботи центрів з надання БВПД в області, навівши окремі статистичні дані та нагадала порядок призначення адвокатів потерпілим та свідкам. В.о. директора Регіонального центру закцентувала увагу і на виявлених правових потребах територіальних громад, які потребують особливої уваги та вирішення. Наприклад, порядок соціальних виплат учасникам бойових дій; оформлення спадщини за законом та за заповітом; оформлення субсидії та порядок легалізації самочинного будівництва.

В результаті робочої зустрічі сторони склали план проведення спільних заходів, які будуть направлені на сприяння в попередженні злочинності та вирішення інших робочих питань.

Нагадаємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. В. Порика, 29.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106