назад

12240010 441443709380565 1679373631251738742 n

19 листопада 2015 року начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Овсинська провела урок правових знань для десятикласників Чортківської загальноосвітньої школи-інтернат  І-ІІІ ступенів.

В ході уроку Олена Овсинська  розповіла старшокласникам про основні права дітей згідно Конвенції ООН про права дитини, відповідальність, яка передбачена за порушення їх прав та ознайомила з переліком правоохоронних органів та установ, до яких можна звернутися. Учнів ознайомлено з системою безоплатної вторинної правової допомоги, основними нормами Закону України «Про безоплатну правову допомогу», з переліком осіб, що мають право на отримання такої допомоги та  про порядок роботи Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Крім того, Олена Овсинська відповіла на запитання учнів, які стосувалися порядку надання БВПД дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, щодо переліку документів, необхідних для підтвердження їх до зазначеної категорії та ін.

На завершення заходу було роздано інформаційні буклети про безоплатну вторинну правову допомогу із зазначенням адреси розміщення місцевого центру.