назад

«Усе найцінніше – дітям!» – правники системи БПД розповідають дітям про їх права

1Тиждень права у Павлоградському місцевому центрі з надання БВПД було розпочато з Всеукраїнського уроку “Права людини”, що відбувся у Павлоградській школі №6 у форматі круглого столу. На заході побували як учні 11 класу, так і представники органів місцевої влади, Клініки дружньої до молоді. Присутні обговорили історичний аспект ставновлення Загальної декларації прав людини, сучасний стан дотримання прав людини в Україні, питання порущення її прав, що закріплює декларація. Насамкінець учні поставити присутнім експертам багато запитань, які у них виникли у ході розмови.

Всеукраїнський тижнень права розпочався і у школі ім. О. Коваля (м. Нікополь). До молодших школярів завітали фахівець Нікопольського місцевого центру з надання БВПД Яна Крамаренко разом з провідним бібліотекарем ЦДБ Ганною Івоніною та спеціалістами Нікопольського відділу Центру пробації Ольгою Карпенко та Романом Землянухіним. Діти уважно слухали та запам’ятовували права, представлені у відео-презентації, відгадували казкових персонажів у правознавчій вікторині. Щоб закріпити отримані знання, дітки на квіточках писали права які вони запам’ятали. У результаті вийшла ціла галявина з дитячих прав.

2

Фахівці Новомосковського бюро правової допомоги у свою чергу організувализустріч для учнів Новоселівської школи на тему: «Булінг, адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх».  Дітям розповіли про те, які існують види булінгу, про його неприпустимість, відповідальність за вчинення булінгу, пояснили різницю між адміністративною та кримінальною відповідальністю. Також з директором школи Віктором Бабій відбулось дружнє спілкування, правник розповів про діяльність бюро, порядок надання первинної та вторинної правової допомоги та домовився про подальшу співпрацю.

3