назад

Успішна реалізація проекту «Молодіжна ініціатива з прав людини» в м. Охтирка

OkM 180416 216 квітня в рамках проекту «Молодіжна ініціатива з прав людини» юристи Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за участі фахівців Охтирської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості провели для десятикласників Чернеччинської ОТГ правовий квест «Юридичний марафон».

На захід завітали представниця громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в м. Суми Наталія Єсіна, старший інспектор з особливих доручень УЗПЛ НПУ Аліна Курова, начальниця відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Омельченко та  представники ЗМІ.

OkM 180416 22

Квест стартував з Центрального парку м. Охтирка. Очільниця Охтирського МЦ з надання БВПД Тамара Козир із урочистою промовою звернулася до учасників заходу та запрошених гостей: «Наш центр та відділ освіти Чернеччинської сільської ради втілили в життя освітньо-виховний проект «Молодіжна ініціатива з прав людини», у рамках якого наші юристи організували для школярів екскурсії до Охтирського міськрайонного суду, де діти мали змогу ознайомитися із судовим процесом під час відкритого судового засідання, а також відвідали будинок праці. Крім того, фахівцями центру проведено для учнів Бугруватської, Сонечнянської, Чернеччинської та Хухрянської шкіл семінари з елементами тренінгу щодо прав дитини. Тож, сьогодні представники від кожної школи отримають змогу перевірити свої знання під час квесту. Вам необхідно «профорсувати» 6 станцій (які до того ж потрібно відгадати), та виконати цікаві інтерактивні завдання на правову тематику», – проінформувала під час старту учасників Тамара Козир. Також школярам розповіли умови, завдання квесту та правила оцінювання роботи команди на кожній станції.

OkM 180416 23

Відправною станцією для всіх команд була «Поліція», далі маршрут різнився, але всі пройшли в різній послідовності також станції «Суд», «Охтирська філія міськрайонного центру зайнятості», «Музей», центр культури та дозвілля «Кнежа» та «Чернеччинська сільська рада».

Наприкінці команди надали заповнені «маршрутні листи», за якими журі квесту визначили переможців. До нагородження долучився відділ освіти Чернеччинської сільської ради в особі начальниці Альони Жмурко. Перше місце зайняла команда загальноосвітньої школи Сонечнянської (далі – ЗОШ) I-III ступенів, друге – Хухрянської ЗОШ та третє місце посіла команда Чернеччинської ЗОШ.

OkM 180416 24

OkM 180416 25

OkM 180416 26

Слова вдячності за активність та сприяння у проведенні квесту партнерам висловила Тамара Козир: «Впевнена, що Ви дотримуєтеся принципу: «Порядний той, хто своє право вимірює своїми обов’язками».

Слід зазначити, що реалізація проекту «Молодіжна ініціатива з прав людини», що відбулася в м. Охтирка – це яскравий приклад того, як представники БПД Сумщини активно надають правову підтримку й здійснюють правопросвітницькі заходи для жителів об’єднаних територіальних громад з метою підвищення їхньої правової свідомості та культури.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Великописарівське бюро правової допомоги –
42800, смт Велика Писарівка вул. Ярослава Мудрого, 1. тел. (05457) 5-15-20, 5-18-77

Лебединське бюро правової допомоги –
42200, м. Лебедин , пл. Соборна, 29. тел. (05445) 2-14-12, (05445) 2-14-15

Тростянецьке бюро правової допомоги –
42600, м. Тростянець, вул. Л. Татаренка, 4. тел. (05458) 6-60-52, (05458) 6-62-52

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, у межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.